Gevara sjajnim preticanjima u finišu do trijumfa u Heresu

Moto 3 1. maj 202212:03 > 22:35 1 komentar
Isan Gevara
© 2022 Aspar Team

Vozač Aspara Isan Gevara došao je do prve pobede ove sezone, a druge u karijeri, pošto je slavio na Velikoj nagradi Španije, šestoj rundi Svetskog šampionata u Moto3 kategoriji.

Mladi Španac je kroz cilj prošao sa 61 hiljaditinkom prednosti u odnosu na timskog kolegu Serhija Garsiju. Svešpanski podijum upotpunio je Đaume Masija iz Red Bul KTM Ajo tima, koji je bio desetinku i po dalje.

Sjajna borba za trijumf na stazi „Anhel Nijeto“ viđena je tokom skoro cele trke, a u njoj je pored pomenute trojice učestvovao i Deniz Ondžu, koji brani boje Teh3 tima. Upravo turski motociklista je u poslednji krug ušao kao vodeći i tu poziciju je držao do poslednjeg sektora, kada je Gevara krenuo u napad sa spoljne strane. Na taj način, Španac je nadmudrio ne samo njega, već i svoje sunarodnike, ali je Ondžu na kraju platio cenu svoje greške i morao je da se zadovolji četvrtim mestom.

Kao petoplasirani kroz cilj prošao je Ćavi Artigas, ispred trojice Japanaca Ajukua Sasakija i Kaita Tobe i Rjuseija Jamanake. Među najboljom desetoricom našli su se i Danijel Olgado i Diogo Moreira.

Pored pobede Gevare, kao i borbe do samog cilja, trku u Heresu je obeležilo i loše izdanje jednog od kandidata za titulu Denisa Fođe. Vozač Leoparda je imao problematičnu trku koju je završio na 18. mestu, pošto praktično nijednog trenutka nije uspeo da se uključi u borbu za bodove. Razočaravajuću trku imao je i Andrea Minjo iz Snajpersa, koji je zauzeo 14. mesto.j

Garsija na čelu generalnog plasmana sada ima 103 boda, 19 više od Fođe, dok je Gevara treći sa 73.

Svetski šampionat se nastavlja Velikom nagradom Francuske u Le Manu 15. maja, uz direktne prenose na Sport Klubu.