Gevara u svom svetu na „Sahsenringu“

Moto 3 19. jun 202211:58 > 12:02 0 komentara
Isan Gevara
© 2022 Aspar Team

Vozač Gasgas Aspara Isan Gevara slavio je na Velikoj nagradi Nemačke, 10. trci sezone u Moto3 kategoriji Svetskog šampionata.

Mladi Španac je na stazi „Sahsenring“ došao do treće pobede ove sezone, a četvrte u karijeri, pošto je kontrolisao trku praktično od starta do cilja.

Gevari je najbliži bio Denis Fođa iz Leoparda, koji je imao skoro pet sekundi zaostatka, a Italijan je u foto-finišu za desetinku bio bolji od vodećeg u generalnom plasmanu Serhija Garsiji.

Posle starta sa pol pozicije Gevara je u ranoj fazi trke uspeo da se odvoji od svih rivala, koje su predvodili Fođa i Danijel Olgado iz Red Bul KTM Ajo tima. Od tada, mladi Španac je bio u svom svetu, dok je daleko iza njega bila grupa vozača koji nisu sarađivali da bi uopšte imali šansu da ga sustignu.

Fođa je skoro sve vreme bio drugi, da bi u finišu Garsija počeo da ga izaziva, a iako se našao ispred njega u poslednjoj krivini vozač Leoparda je uzvratio do cilja. Ajumu Sasaki je bio najbolji od ostalih, ispred Tacukija Suzukija i Olgada, dok je sedmo mesto zauzeo Deniz Ondžu, i to pošto je startovao sa 24. pozicije i zbog preranog starta morao da odradi dve kazne dugog kruga. Osmi je bio Adrijan Fernandes, a najbolju desetoricu kompletirali su David Munjos i Ivan Ortola.

Posle treće pobede na poslednjih pet trka, Gevara je smanjio zaostatak u odnosu na Garsiju u generalnom plasmanu na sedam bodova, dok je Fođa treći sa 51 bodom manje od starijeg od dvojice vozača Aspara.

Svetski šampionat se nastavlja već narednog vikenda trkom za Veliku nagradu Holandije u Asenu, uz direktne prenose na Sport Klubu.