Haos na kraju – Olgadov prvenac za otvaranje Moto3 sezone

Moto 3 26. mar 202312:56 komentar
Danijel Olgado
foto: Jelena Trajković

Neverovatan finiš videli smo na prvoj trci sezone u Moto3 šampionatu, Velikoj nagradi Portugalije. Do svoje prve pobede u ovoj klasi došao je 17-godišnji Španac Danijel Olgado, član tima Red Bul KTM Teh3.

Akciju iz Portugala u direktnim prenosima pratite ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Tokm većeg dela trke vodio je Ortola, a sam kraj nadmetanja na stazi „Algarve“ obeležio je i incident u kojem je posle zastave koja označava cilj Džoel Kelso punom brzinom naleteo na Olgada, koji je slavio pobedu.

Portimao:

Srećom, Olgado nije povređen, ostao je na motociklu, a Kelso je posle pada odveden u medicinski centar. U tim trenucima bio je svestan, zvanično je potvrđeno.

Drugo najbolje vreme imao je španski debitant David Munjoz, 16-godišnjak. Svoj prvi plasman na podijum ostvario je i mladi Brazilac Diogo Moreira, koji je bio trećeplasirani.

Sjajnu trku imao je i Turčin Deniz Ondžu, koji nije imao ni krug za zagrevanje, a trku je započeo iz boksa. Ipak, na kraju je posle sjajne vožnje član tima Red Bul KTM stigao na samo 1,4 sekunde od pobedičkog vremena svog timskog kolege Olgada.

Vreme koje je Olgadu bilo potrebno za pobedu bilo je 34:27,061, Munjoz je imao 0,160 sekundi zaostatka, a Moreira je bio sporiji za 0,175 sekundi od pobednika.

Među najboljom desetoricom na Algarveu našli su se još i Hose Andonio Rueda, Đaume Masija, Ajumu Sasaki, Stefano Nepa, Ćavijer Artigas, Džoel Kelso i spomenuti Ondžu.

Moto3 podijum
foto: Jelena Trajković

Raspored događaja na VN Portugala

Čitavu akciju iz Portugala u nedelju možete pratiti u direktnim prenosima na Sport klubu 3.

11.55 – Moto3 trka;

13.05 – Moto2 trka;

14.55 – Moto GP trka.