Moto 3: Pobeda Gevare posle haosa u Ostinu

Moto 3 3. okt 202119:27 > 20:54 1 komentar
Izan Guevara
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Španski motociklista Izan Gevara pobednik je trke za Veliku nagradu Amerika u Moto 3 kategoriji. Vozač Aspar tima trijumfovao je posle uzbudljive trke, dva prekida i mnogo neizvesnosti i incidenata na stazi u Ostinu.

Drugo mesto na podijumu pripalo je Denisu Fođi iz Leopard Rejsinga, dok je na trećem mestu završio motociklista Petronas Sprinta Rejsinga Džon Mekfi.

„Najbitnija stvar je da su svi vozači koji su učestvovali u incidentu dobro“, navodi se na tviter nalogu Moto GP, odmah nakon što je objavljena i pobeda Gevara i to je otprilike najbolji rezime nedeljne trke u Moto 3 klasi u Ostinu.

Prvi prekid trke u Ostinu dogodio se tokom 11. kruga, a posle incidenta bilo je jasno da trku neće moći da završi češki motociklista Filip Salač.

Gevari je u nastavku posle prekida pukao motor pa je pao čak i na 20. poziciju, zatim i u boksu pokušavao da reši problem.

Iskoristio je to, pre svih, Mekfi i probio se na lidersu poziciju, ali je nakon incidenta u kome je učestvovalo nekoliko vozača ponovo došlo do prekida na trećem od pet predviđenih krugova koji je trebalo da se odvozaju do kraja. Alkoba je udario u Ondžua koji se pomerio na trkačku liniju, a na njegov motor su zatim naleteli Akosta i Minjo.

Odlučeno je da nema restarta i da važe rezultati pre prvog prekida, pa je Gevara stigao do pobedničkog postolja.

Haume Masija je bio četvrti, Deniz Ondžu peti, a Džeremi Alkoba šesti. Prvih 10 kompletirali su Darin Binder, Pedro Akosta, Tacuki Suzuki i Andrea Minjo.

Vodeći u generalnom plasmanu je i dalje Pedro Akosta sa 218 poena. Denis Fođa ima 188 na drugom mestu, dok je treći Serhio Garsija sa 168.

Prate ih Romano Fenati, Haume Masija, Darin Binder, Nikolo Antoneli, Izas Gevara, Ajumu Sasaki i Andrea Minjo.

Komentari (1)

Vidi sve komentare