Moto2: Morbideli i Baldasari na vrhu

Moto GP 7. apr 201722:00 > 22:01
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Italijanski motociklisti Lorenco Baldasari i Franko Morbideli zabeležili su najbolje krugove prvog dana akcije u Moto2 kategorije pred drugu trku sezone, Veliku nagradu Argentine.

Baldasari, vozač Forvard rejsing tima, bio je najbrži na prvom treningu na stazi „Termas de Rio Ondo“ u vremenu od 1.44.943. Mladi Italijan je krug postavio u samom finišu treninga, nadmašivši za dve desetinke prednosti u odnosu na svog starijeg sunarodnika Morbidelija. Treći je tada bio Tom Luti, koji brani boje Karekspert Intervetena, sa nešto više od tri i po desetinke slabijim vremenom od Baldasarijevog.

Najbolju trojicu sledio je Dominik Egerter, ispred Marsela Šrotera, Remija Gardnera i Matije Pasinija. Među najboljom desetoricom našli su se i Aleks Markes, Sandro Korteze i Hariz Sarin.

Na drugom treningu, Morbideli se vratio na vrh, postavivši najbolje vreme dana od 1:44.188 minuta. Drugi je bio Šroter, sa jednom i po desetinkom zaostatka, ispred Takakija Nakagamija, dok je Baldasari bio četvrti, ispred Oliveire, Markesa, Pasinija, Simonea Korsija, Čavija Vjerhea i Egertera.

Akcija u Moto2 kategoriji se nastavlja u subotu od 15.55 časova trećim treningom, dok su kvalifikacije zakazane za 20.05. Trka u srednjoj kategoriji startuje u nedelju u 19.20, a sve treninge, kvalifikacije i trke moći ćete da pratite tokom vikenda na kanalima Sport kluba.