Markes: Nije izgovor, ali upao mi je kamenčić u oko

Moto GP 8. sep 201818:15 > 18:36
Mirco Lazzari gp, Getty Images Sport

Aktuelni MotoGP šampion Mark Markes, koji je i vodeći u generalnom plasmanu vozača ove sezone, nije imao uspešne kvalifikacije za Veliku nagradu San Marina u Mizanu.

Vozač Honde je na stazi „Marko Simončeli“ doživeo pad u krivini broj 15, da bi se brzo pridigao, na skuteru, pa trčeći otišao u padok po novi motor i nastavio kvalifikacije. 

Ipak, Markes nije stigao do boljeg plasmana, pošto su ispred njega bili Horhe Lorenco na polu, Džek Miler, Maverik Vinjales i Andrea Doviciozo. 

„Nije izgovor, ali kada sam pao otvorio se vizir. Posle sam bio brz i uzeo drugi motor, ali mi je u oko upao kamenčić. Bilo je teško biti precizan, bilo je teško koncentrisati se. Umio sam se kada sam se vratio u boks i posle je bilo sve OK. Pre toga sam požurio po drugi motor, tako da nisam ni shvatio šta se dešava. Osetio sam nešto, ali sam razmišljao samo kako da dođem do motora. Čak i momak koji me je vozio na skuteru je davao gas, bio sam uplašen da možemo da se slupamo, ali bio je sjajan“, rekao je Markes posle kvalifikacija.

Trka se vozi u nedelju od 14 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu 3.