Fenatiju tužba za pokušaj ubistva!?

Moto GP 10. sep 201818:12 > 18:15
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Italijanski motociklista Romano Fenati je dan posle skandaloznog poteza na Moto2 trci u Mizanu i suspenzije u sledeće dve trke dobio otkaz u ekipi Marineli Snajpersa, a vrlo je moguće da to nije kraj njegovim problemima.

Dvadesetdvogodišnji Feneti je u nedelju, po izlasku iz šeste krivine, pokušao da pritisne kočnicu na motoru Stefana Mancija pri brzini od 220 km/h, a mediji sa Apenina prenose da je u kancelariju javnog tužioca u Riminiju stigla tužba za pokušaj ubistva.

Povezano

U izjavi koja je dostavljena tužiocu od strane Udruženja za očuvanje životne sredine i prava korisnika i potrošača navodi se da je Fenatijev ispad vrlo ozbiljan i da prevazilazi granice sportskog borilišta.

To što je Fenati uradio može da se poredi sa željom da namerno ugrozi živote drugih,“ navodi se u tužbi.

Da ne spominjemo da je dao loš primer milionima mladih ljudi koji prate moto trke.

Oni od suda u Riminiju traže da utvrdi da li Fenatijev prekršaj može da se tretira u krivičnom zakoniku, uključujući pokušaj ubistva, a od tužioca očekuju da slučaj istraži do kraja i italijanskog vozača primereno kazni.

Sa 22 godine Italijan već ima veliku istoriju incidenata. Pre nekoliko godina se potukao sa policajcem koji je želeo da mu uruči kaznu za parkiranje, a pre dve godine mu je uručen otkaz u Skaj VR46 timu posle fizičkog sukoba sa Učijem Salučijem, jednim od čelnika ekipe. Tada je izbačen i iz Akademije Valentina Rosija, a nedeljni incident mu nije prvi na stazi, pošto je slično učinio tokom treninga pre nekoliko godina, kada je udarao i šutirao Niklasa Aja.