Pedrosa propušta testiranja zbog operacije

Moto GP 10. jan 20193:14 > 3:23
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Dani Pedrosa u narednoj sezoni treba da bude test vozač KTM, ali će prve testove propustiti zbog toga što se ispostavilo da ima dvostruku frakturu ključne kosti te mora na operaciju.

Prvi testovi na stazi Sepang u Maleziji su početkom februara, odnosno prva dva vikenda tog meseca. Španac Dani Pedrosa te testove propušta, jer je njegova desna ključna kost veoma oslabljena zbog prethodnih povreda. Zbog dužeg oporavka od ove komplikovane operacije 33-godišnji vozač mora da propusti testiranja. 

NEočekivano imam dvostruku frakturu. Kroz godine sam imao nekoliko preloma u tom delu, a poslednji put je bilo preloma na tri dela. Srednji deo nema dovoljno protoka krvi što pravi osteoporozu i to zahteva operaciju kako bi se kost regenerisala. Posle testova, jasno je da je neophodna operacija. Žao mi je zbog ovoga i zahvalan sam KTM timu što podržava moj oporavak. Veoma sam uzbuđen što ću raditi sa KTM i želim da budem fizički potpuno spreman da ispunim zadatak“, poručio je Dani Pedrosa

Dani se inače povukao posle sezone 2018, posle nekoliko godina u Repsol Hondi, a prihvatio je ponudu da radi na razvoju KTM motocikla. Procena je da bi njegovo iskustvo moglo mnogo da znači ovoj austrijskoj ekipi.