MM: Dosadna i bolna zima; JL: Honda je drugi nivo

Moto GP 23. jan 201915:24 > 15:29
Honda Racing Corporation

Ekipa Repsol Honde je predstavila motocikle za narednu MotoGP sezonu, a Mark Markes i Horhe Lorenco su govorili o svojim očekivanjima od 2019. godine.

Honda posle nekoliko godina bez promena u garaži ima sada dva vozača koji žele da se bore za titulu. Danija Pedrosu je zamenio Horge Lorenco i sada ovaj tim ima veliku konkurenciju među svojim vozačima. Obojica imaju tešku zimu jer je Mark Markes morao da operiše rame i trebalo bi da se oporavi za prve testove u Maleziji, dok će ih Horhe Lorenco zbog operacije šake propustiti i biće na motociklu tek u Kataru.   

Ovo je bila jedna od najdosadnijih zima u mom životu. Morao sam da žrtvujem zimu kako bih se oporavio i hoću svima da se zahvalim na trudu. Posebno mom fizioterapeutu jer je bio uz mene 24 sata dnevno. U početku je bilo komplikovano jer je operacija bila gora nego što smo očekivali, uključujem tu i sebe. Veoma je bila agresivna i za oporavak je bilo potrebno vreme i poštujemo to“, rekao je Mark Markes

Imao sam povrede i ranije i bilo je bolno ali uvek napreduješ. Nekoliko nedelja je baš bolelo, ali sam morao da kažem sebi da ostajem u bolnici. Nisam mogao da se vidim kod kuće“, dodao je sedmostruki svetski šampion koji poručuje da u Hondi nema mesta za neuspeh.

Biti u ovom timu znači boriti se za pobede, podijume i titule. Ako se ne boriš za to onda je to neuspeh. Rezultati su bitni. Nadamo se da ćemo slaviti nešto divno na kraju godine. Biti u drim timu je sjano ako osvojiš titulu, ako ne…“. rekao je Markes.

Drugi vozač Honde Horhe Lorenco je takođe hvalio svoj novi tim koji je uporedio sa Dukatijem gde je proveo dve neuspešne sezone.

Ovo je drugi nivo, novi nivo. Verujem da sam imao sreće sa drugim timovima, ali ovo je drugi nivo u svakom smislu. To može da se vidi svuda, ima mnogo ljudi koji te slušaju i imaju šta da kažu o motociklu. Preciznost je svuda i kvalitet je na višem nivou. Malo sam došao ovde kasno ali sam dovoljno sazreo da iskoristim tu prednost koju imam u iskustvu“.

Lorenco je otkrio i da nije bio maksimalno spreman za testove u novembru u Valensiji i Herezu, ali da ima pozitivno mišljenje o motociklu kog će voziti.

Imao sam probleme sa stopalom i zglobom ruke zbog povreda u Aragonu i Taljandu. Bio sam na nekih 80% ali sam bio dovoljno brz. Bio sam četvrti najbrži mislim. Dopao mi se motocikl, agilan je i dobar u krivinama. Osećam i da me je ekipa veoma toplo dočekala“.

Sezona MotoGP šampionata počinje 10. marta trkom u Kataru. 

Honda Racing Corporation
Honda Racing Corporation
Honda Racing Corporation
Honda Racing Corporation
Honda Racing Corporation
Honda Racing Corporation