Kvartararo ponovo najbrži, pad Markesa u Sepangu

Moto GP 8. feb 202016:03 > 16:06
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo ostvario je najbolje vreme i tokom drugog dana prvih predsezonskih testiranja Moto GP šampionata na stazi „Sepang“.

Mladi Francuz je u subotu najbrži krug kompletirao u vremenu od 1:58.572 minuta, na ovogodišnjem modelu M1, a unutar sekunde od njega bila su dvojica vozača. Džek Miler na Pramak Dukatiju je bio 69 hiljaditinki iza Kvartarara, dok je treći bio test vozač KTM rejsinga Dani Pedrosa, koji je bio devet stotinki sporiji od najbržeg.

Povezano

Pored odličnog izdanja vozača Petronas Jamahe, dan su obeležili i padovi Andree Dovicioza i Marka Markesa. Italijan je prvi imao udes na svom Dukatiju, ali je on prošao bez posledica i mogao je da se vrati na stazu, dok je pad osmostrukog svetskog šampiona došao u poslednjem satu. Do tog trenutka, vozač Repsol Honde je upisao 47 krugova, a potom nije izlazio iz garaže.

Najbolju trojicu sledio je Đoan Mir na Suzukiju, ispred drugog vozača Petronas Jamahe Franka Morbidelija, Maverika Vinjalesa na fabričkoj Jamahi i svog timskog kolege Aleksa Rins. Pol Espargaro, koji vozi za KTM, bio je osmi, ispred Markesa i devetostrukog svetskog šampiona Valentina Rosija, čiji zaostatak je bio 544 hiljaditinke.

Još šestorica vozača imala su zaostatak manji od osam desetinki u odnosu na Kvartarara, među kojima je bio i Doviciozo na 15. poziciji. Markesov timski kolega i ujedno njegov mlađi brat Aleks bio je 17, nešto više od sekunde iza mladog Francuza.

Testiranja na „Sepangu“ se nastavljaju u nedelju, a nova sezona počinje Velikom nagradom Katara 8. marta.