Espeleta posle novih otkazivanja: Hvala na strpljenju

Moto GP 29. apr 202015:08 > 15:11
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Prvi čovek Dorne, koja vodi Moto GP šampionat, Karmelo Espeleta rekao je da mu je iskreno žao zbog otkazivanja još tri trke ove sezone zbog pandemije koronavirusa.

Do sada je 11 trka ovogodišnjeg šampionata ili otkazano ili odloženo. Poslednjih dana, Velikoj nagradi Katara su se među otkazanim trkama pridružile i one u Nemačkoj, Holandiji i Finskoj, koje su bile zakazane za jun i jul. Preostalih sedam trka za sada imaju status odloženih, uz mogućnost da budu nadoknađene kasnije tokom godine.

Povezano

Velika nagrada Nemačke se održava na istinski jedinstvenoj stazi sa neverovatnom istorijom, ’Kimiring’ je uzbudljivo novo mesto koje će ugostiti šampionat u Finskoj prvi put od 1982. A ikonska trka u Asenu je imala jedinstvenu čast da bude jedina koja je vožena svake godine bez izuzetka od početka Svetskog šampionata u motociklizmu 1949. godine“, rekao je Espeleta, „U ime Dorne bih želeo da se zahvalim svim ljubiteljima motociklizma na razumevanju i strpljenju dok čekamo da se situacija popravi. Radujemo se povratku na ’Sahsenring’ i u Asen 2021. godine, kao i debiju novog ’Kimiringa’ naredne sezone“.

Kako stvari stoje, ukoliko ne bude novih otkazivanja, ovogodišnji Moto GP šampionat bi mogao da počne Velikom nagradom Češke 9. avgusta. Podsetimo, sezone u Moto2 i Moto3 kategoriji su već počele, pošto su u njima održane trke u Kataru.