Moto GP motori ponovo na stazi – KTM testira u Austriji

Moto GP 27. maj 202018:30 > 18:37
REUTERS/Lisi Niesner

KTM je postao prvi tim koji se našao na stazi otkako je početak sezone u Moto GP šampionatu odložen zbog pandemije koronavirusa, pošto su Pol Espargaro i Dani Pedrosa započeli dvodnevna testiranja na stazi „Red Bul Ring“.

Austrijski tim na taj način koristi činjenicu da ima koncesije, pa može da testira na svojoj stazi. Za Espargara i Pedrosu to će biti prva prilika da voze od predsezonskih testiranja u februaru. Stariji od dvojice Španaca na stazi menja Breda Bundera, koji se trenutno nalazi u rodnoj Južnoj Africi i neće biti prisutan na testiranjima.

Povezano

KTM i Aprilija su, inače, jedini timovi u kraljevskoj klasi koji mogu da obavljaju testiranja tokom sezone. Jedini uslov je da to ne rade na stazama na kojima se još nije vozilo i najmanje dve nedelje pre trke na njoj. Što se tiče „Red Bul Ringa“, taj uslov je ispunjen jer je Velika nagrada Austrije na njemu zakazana tek za 16. avgust. Jedino ograničenje za vozače je broj pneumatika koji imaju na raspolaganju za testiranje, a moguće je da će KTM organizovati još jedno u Brnu pre početka sezone.

Ovogodišnji Moto GP šampionat će najranije početi 19. jula prvom od dve trke koje su planirane u Heresu. Potom bi trebalo da uslede trke u Brnu i Špilbergu.