Markes: Naučio sam da brinem o svim rivalima

Moto GP 16. jul 202011:12 > 11:26
REUTERS/Willy Kurniawan

Vozač Repsol Honde i osmostruki šampion sveta u motociklizmu Mark Markes je pred početak sezone 2020. govorio o najvećim izazovima u ovoj godini. Njegov brat i kolega iz garaže Aleks Markes je pričao o svojim utiscima u prvoj MotoGP sezoni.

Mark Markes će u 2020. godini pokušati da dođe do nove titule prvaka sveta, devete u karijeri, a sedme u kraljevskoj kategoriji. Kaže da je odbrana titule ono što ga pokreće. 

Najuzbudljivija stvar oko nove sezone je naravno to što ću pokušati da odbranim titulu. To je jedna od najvažnijih stvari. Uzbudljivo je jer istovremeno znaš sve svoje protvnike, pokušavaš da proučavaš sve te poteze i strategije kojim pokušavaju da te pobede“, kaže Markes koji dodaje da mora da vodi računa o svim rivalima i pretendentima na titulu.

Povezano

 „Jedna od stvari koje sam naučio 2017. godine je da moraš da brineš o svim protivnicima. Tada sam brinuo samo o dvojici protivnika, a treći, kog nisam očekivao Andrea Doviciozo je bio na kraju glavni konkurent za titulu. Svi počinjemo sa nula bodova i pokušavam da shvatim ko je najbrži, ko je najjači i pokušavam da se borim do kraja„.

Markov brat Aleks dolazi u garažu Repsol Honde na samo godinu dana. On će imati priliku da se dokaže u kraljevskoj kategoriji na fabričkom motociklu pre verovatnog prelaska na satelitski. 

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Pa meni je ovo prva sezona. Toliko je stvari ali je najvažnija ta što ću deliti stazu sa svim tim vozačima. Kada počneš da voziš cilj ti je da budeš u MotoGP. Imam priliku da sam stigao u tim koji ima veliku istoriju. Za mene je sve novo. Ruki uvek mora da pokaže dobre nastupe, da bude svaki dan sve brži. Probaću da već na početku budem brzo i da postavim cilj koji mogu da ostvarim„, kaže Aleks Markes.