Dovi: Šampionat je potencijalno još uvek otvoren

Moto GP 27. sep 202021:13 > 21:15
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Andrea Doviciozo je u trku na Katalunji ušao kao vodeći u šampionatu, ispao je sa staze u prvom krugu. Danilo Petrući završio je na osmom mestu.

„Uvek je teško kada ispadneš već u drugoj krivini u prvom krugu. Žao mi je što je ovako završeno. Bio sam fokusiran na to da startujem dobro, uspeo sam da nadoknadim nekoliko pozicija odmah na početku. Nažalost, došlo je do te nesreće u drugoj krivini koja je jednostavno rezultat normalne dinamike trke. Šampionat je potencijalno i dalje otvoren. Ako želimo da se borimo za titulu sada više nego ikada moramo da se vratimo na nivo na koji smo navikli“, rekao je Andrea Doviciozo.

Doviciozo je ispao sa staze zajedno sa Žoanom Zarkom nakon male greške Danila Petrućija koji je na kraju završio kao osmoplasirani.

„Oduševljen sam svojom vožnjom danas. Generalno sam zadovoljan celim vikendom. Osećao sam se komforno tokom trke, dobro sam kontrolisao i potrošnju guma. Nažalost, mučio sam se na većini pravaca tako da me pretekla većina onih vozača koje sam zaobišao. Da smo bili bolji u kvalifikacijama možda je moglo da bude bolje i u trci, ali mislim da je ovaj vikend, kao i drugi u Mizanu, bio dobar i da se polako vraćamo na željeni nivo“, ocenio je nakon trke Petrući.