FP1 Le Man: Bredli Smit stavio Apriliju na vrh

Moto GP 9. okt 202010:59 > 11:03
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Na prvom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Francuske u svetskom šampionatu u motociklizmu u okviru MotoGP kategorije najbrže vreme je imao vozač Aprilije Bredli Smit koji je iskoristio sušenje nakvašene staze i postavio najbolji rezultat.

Mokra staza je pravila velike probleme i za MotoGP kategoriju nakon što je u Moto3 kategoriji bilo mnogo padova. Prvo mesto je najpre zauzimao Pol Espargaro, zatim se istakao Aleks Rins pa Andrea Doviciozo. Njegovo vreme je zatim nadmašio Danilo Petrući i u tom trenutku su četiri Dukatija bila na prva četiri mesta. Iza Petruksa su bili Banjaja, Miler pa Doviciozo.

Ipak kako se staza sušila vremena su bila sve bolja, a sušenje je najbolje iskoristio Bredli Smit koji je krugom 1:43.804 postavio Apriliju na prvo mesto na prvom slobodnom treningu.

Drugi je bio Žoan Zarko, treći Petrući, a sledili su Miler, Doviciozo, Maverik Vinjales, Franko Morbideli, Valentino Rosi, Kal Kračlou dok je deseti bio Pol Espargaro. Vodeći u generalnom plasmanu Fabio Kvartararo je imoa tek 18. vreme na prvom treningu.