Stoner: "Neću u Japan"

Moto GP 19. jul 201116:03
Vozač Repsol Honde Kejsi Stoner izjavio je da neće putovati na Veliku nagradu Japana u oktobru u strahu od radijacije.
Trka na stazi „Tvin Ring Motegi“ trebalo je da bude održana 24. aprila, ali je odložena za 2. oktobar zbog razornog zemljotresa u Japanu, koji je pratio cunami.
Sve to je dovelo do oštećenja i radijacije u nuklearnoj elektrani u Fukušimi, koja se nalazi oko 180 kilometara od staze, koja se nalazi u posedu Honde, ali su japanske vlasti objavile da je to područje bezbedno.
Horhe Lorenco i Valentino Rosi su pre nekoliko nedelja iskazali zabrinutost oko odlaska u Japan, ali je Stoner prvi vozač koji je objavio da se sigurno neće naći na Velikoj nagradi Japana. 
„Neću da idem u Japan“, rekao je Stoner, trenutno vodeći u generalnom plasmanu kraljevske klase Moto GP šampionata, „Već neko vreme tako mislim, ali sam dao sebi neko vreme da dobro razmislim i sigurno neću voziti tamo. Siguran sam da većina vozača deli moje mišljenje. To je moja odluka i verujem da organizatori moraju da razmisle šta im je činiti. Već smo unutar tima pričali, ne detaljno, ali oni znaju moj stav“. 
Stpner je istakao da veruje da bi ta njegova odluka mogla da ima posledice, ali da je već doneo odluku. 
„Ako ne bude trke, ne mogu da budem kažnjen. Ali, u svakom slučaju, neću ići jer sam već doneo odluku. To, naravno, ne znači da ne podržavamo Japan“, istakao je Stoner.

Author: AG