Aleš: Markes zaslužuje kaznu

Moto GP 26. mar 202318:42 24 komentara
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Aprilije Aleš Espargaro je poručio da Mark Markes mora da bude kažnjen zbog toga što je uzrokovao pad Migela Oliveire i Horhea Martina.

Iako je izgledalo da bi Mark Markes na prvoj trci u 2023. godini mogao da najavi svoj veliki povratak, imao je košmar u toku nedeljne trke. U jednom trenutku je probao da pretekne vozača ispred sebe, kočio je prekasno, kako kaže blokirao mu je prednji točak i tada je pokupio i Migela Oliveiru i Horhea Martina. Portugalac je prošao sa ozbiljnijim povredama.

„Što se mene tiče moraju da ga kazne bar sa jednom trkom suspenzije. Kao što su Takakija Nakagamija u Barseloni. Ne pravim ja pravila. Nadam se samo da je Migel dobro. Brzina u kojoj je udaren može da mu uništi koleno. Bred Binder je udario mene u koleno i bolelo me je godinu dana“, rekao je Aleš Espargaro.

U Portugalu je već bilo dosta povreda. Pol Espargaro je polomio vilicu i imao je povrede pluća u petak, Enea Bastijanini je povredio rame, dok je Žoan Mir zbog kontakta sa Kvartararom dobio samo kaznu dugog kruga.

„Imamo milion kamera na motociklu. Zašto ne pogledaju sve kamere i analiziraju. Imamo 20 vozača, ne stotinu. Zašto je Mir dobio kaznu, a Aleks nije? Ako jedan dobije kaznu, mora i drugi. Mene je udario Binder i ne znam zašto nije dobio kaznu“.

Espargaro je završio deveti na trci u nedelju.

„Srećan sam zbog svog fizičkog stanja. Imao sam sumnje tokom testiranja u Maleziji i tada sam imao problema sa rukom. U poslednjim krugovima sam bio opušten, jesu momci ispred mene bili sporiji ali nisam mogao da ih preteknem. Ovo je novi format. Drugačije je od onog što smo navikli. Svaka sesija je važna, jedina sesija koja je sasvim slobodna je 20 minuta u subotu. Najvažnija sesija nema bodove i to su kvalifikacije“, rekao je Aleš.

Komentari (24)

Vidi sve komentare