Alonsu prvi pol u karijeri za istoriju Kolumbije

Moto GP 13. apr 202420:54 0 komentara

Vozač Aspara David Alonso startovaće sa pol pozicije na Velikoj nagradi Amerika, trećoj trci sezone u Moto3 kategoriji Svetskog šampionata.

Mladi Kolumbijac je u Ostinu upisao prvi pol ove sezone i ujedno u karijeri krugom u vremenu od 2:14.292 minuta, a takođe je postao prvi vozač iz svoje zemlje koji je to učinio u istoriji Svetskog šampionata u svim klasama. Alonso je to učinio sa samo 17 hiljaditinki prednosti u odnosu na Hosea Antonija Ruedu iz Red Bul KTM Ajo tima.

Pročitajte još

Daniel

Njima dvojici će se na startu trke u nedelju u 18 časova u prvom redu pridružiti vodeći u generalnom plasmanu Danijel Olgado, koji brani boje Teh3 tima.

Sjajne kvalifikacije viđene su u Teksasu, u samom finišu se nekoliko vozača smenjivalo na čelu, prvo je Kolin Fejer imao sjajan krug, potom ga je Rueda pomerio, da bi Alonso na kraju zasijao. Kolumbijac je na prvi pol čekao 25 trka.

Fejer je morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Džoela Kelsa, Dđejkoba Roulstona, Matea Berteleay i Davida Munjosa. Top10 kompletirali su Stefano Nepa i Taijo Furusato.

Akciju iz Ostina možete da pratite na SK2, a nedeljni program počinje u 18 časova.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!