Aprilija dominira: Vinjales i Espargaro najbolji na FP1

Moto GP 31. mar 202316:56 17 komentara
Maverik Vinjales
Printscreen

Pred drugu trku sezone, za Veliku nagradu Argentine, završeni su prvi slobodni treninzi.

Na prvom treningu u kraljevskoj klasi najbolji je, na svoj Apriliji bio Maverik Vinjales. Vinjales je najbrži krug izvozio za 1:39.207. Iza sebe je ostavio svog timskog kolegu Aleša Espargara (1:39.491), Horhea Martina, Takakija Nakagamija i Aleksa Markesa na prvih pet mesta.

Do desetog mesta redom su se „posložili“ Žoan Zarko, Luka Marini, Frančesko Morbideli, Marko Beceki i Frančesko Banjaja.

Nema na drugoj trci sezone četvorice vozača – Pola Espargara, Marka Markesa, Migela Oliveire i Enea Bastijanini – koji ne voze zbog povreda.

U Moto 2 klasi najbolji je na prvom izlasku na stazu bio Manuel Gonzales sa vremenom 1:44.185. Bio je za samo 0.058 sekundi brži od Somikata Čantre, a dalje su sledili Aron Kane, Filip Salač, Toni Arbolino, Pedro Akosta, Džejk Dikson, Fermin Oldiger, Sem Lous i Denis Fođa u prvih deset. Trening je obeležio i pad Aija Ogure, ali je lekarskim pregledima ustanovljeno da može da nastavi da vozi tokom vikenda.

U Moto 3 klasi najbolji je bio Ajumu Sasaki koji je najbrži krug izvozio u vremenu 1:49.804. Sa zaostatkom od 0.009 drugi je bio Jaume Masija, a do desetog mesta redom slede Tacuki Suzuki, Danijel Holgado, Romano Fenati, Havijer Artigas, Kaito Toba, Mateo Bertele, Denis Ondžu i Skot Ogden.

Akcijom u Moto 3 od 18.15 kreću drugi slobodni treninzi. „Dvojke“ će na stazu u 19, a drugi trening u Moto GP počinje u 19.55. Akciju pratite na kanalu Nova Sport.

Komentari (17)

Vidi sve komentare