Banjaja ispred Martina za kraj testiranja na „Sepangu“

Moto GP 8. feb 202412:49 127 komentara
Frančesko Banjaja
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja završio je na vrhu prva predsezonska testiranja Moto GP šampionata koja su održana na stazi "Sepang" u Maleziji.

Aktuelni šampion je ostvario ukupno najbolje vreme testiranja krugom u vremenu od 1:56.682 minuta, što je ujedno rekord staze, a najbliži mu je bio njegov prošlogodišnji rival u borbi za titulu Horhe Martin. Vozač Pramaka je bio 172 hiljaditinke iza Italijana, a 61 hiljaditi deo sekunde ispred Enee Bastijaninija iz Dukatija.

Pročitajte još

Banjaja je svoj najbrži krug upisao u prvom satu poslednjeg dana testiranja, tokom kojeg su svi vozači imali različite programe. Najviše razloga za zadovoljstvo ima Dukati, čijih šest vozača se našlo među najboljom osmoricom.

Najbolju trojicu sledio je vozač Gresinija Aleks Markes, ispred Aleša Espargara na Apriliji, timskog kolege Marka Markesa, Breda Bindera iz KTM rejsinga i vozač VR46 tima Fabija di Đanantonija. U top10 našli su se i jedini debitant u kraljevskoj klasi Pedro Akosta i Đoan Mir na Hondi.

Zaostatak manji od sekunde u odnosu na Banjaju imalo je ukupno 11 vozača, uz već pomenute u tom društvu su se našli Fabio Kvartararo na Jamahi i drugi vozač Aprilije Maverik Vinjales.

Najviše vremena na stazi u četvrtak proveo je test vozač Aprilije Lorenco Savadori, koji je kompletirao 64 kruga, dok su po 60 imali Džek Miler iz KTM rejsinga i vozač Gas Gasa Augusto Fernandes.

Testiranja u Maleziji propustio je drugi vozač Pramaka Franko Morbideli, koji je u padu prošle nedelje u Portimau doživeo potres mozga, a on neće voziti ni na narednom testu u Kataru. Odsutan u sredu i četvrtak bio je i vozač Trekhausa Raul Fernandes, iz predostrožnosti posle pada prvog dana.

Naredna testiranja voze se na stazi „Lusail“ 19. i 20. februara, a nova sezona startuje Velikom nagradom Katara od 8. do 10. marta, uz prenose na Sport Klubu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare