Banjaja: Jedan od najgorih dana, nisam hteo da se trkam

Moto GP 30. maj 202119:25 7 komentara
Stephane Mahe, Reuters

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja otkrio je da nije želeo da se trka u Muđelu pošto je objavljeno da je Džejson Dupaskje tragično preminuo.

Mladi švajcarski motociklista podlegao je povredama koje je dobio tokom teškog sudara u kvalifikacijama u Moto3 šampionatu. Vest o njegovoj smrti objavljena je u nedelju, a pred trku za Veliki nagradu Italije u ‘kraljevskoj klasi’ održan je i minut ćutanja u njegovu čast.

Banjaja je trku počeo sa druge pozicije, brzo je postao i lider, ali je već u drugom krugu izleteo sa staze.

povezane vesti

„Video sam vest o Džejsonu tokom završnice trke u Moto3 šampionatu, pred Moto2. Od tog momenta sam se trudio da mislim o trci, ali bilo je nemoguće. Uspeo sam da se koncentrišem, ali onda je bio minut ćutanja i… I ništa. Nije bilo moguće da ostanem fokusiran. Počeo sam dobro, bio prvi… Svakako, nije bitno da li sam danas završio kao prvi ili poslednji, to ništa ne menja. Ovo je jedan od najgorih dana u mom životu. Nisam uživao ni u čemu. Pitao sam da se ne trkam danas, jer po mom mišljenju to nije u redu“, rekao je Banjaja.

„Razmišljao sam o njemu, njegovoj porodici. Izgubili smo 19-godišnjeg vozača. Teško je to prihvatiti. Kao što je bilo teško prihvatiti odluku da ćemo se trkati danas. Pošto sam čuo vest, rekao sam svom timu da radije ne bih da se trkam. Ali ovo je naš posao i moramo to da radimo“.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se već narednog vikenda za Veliku nagradu Katalonije na stazi „Katalunja“.