Banjaja: Verujem da bi to bila sjajna bitka

Moto GP 8. jul 20240:18 49 komentara

Aktuelni šampion kraljevske klase Frančesko Banjaja došao je u Sahsenringu do četvrte uzastopne pobede i preuzeo je vođstvo u generalnom plasmanu posle odustajanja glavnog konkurenta Horhea Martina.

– Veoma teško. Odradili smo super posao. Možda izgubio suviše vremena iza Frenkija (Morbidelija), ali je i imao neverovatan tempo. Malo sam u jednom trenutku usporio, pokušao da upravljam potrošnjom guma, ali sam u poslednjih 15 krugova zapeo. Bivao sam sve brži iz kruga u krug i verujem da bi to bila sjajna bitka u poslednjim krugovima, ali nažalost to nije bio slučaj. Veoma sam srećan zbog četvrte uzastopne pobede i što ću pauzu dočekati na prvom mestu – rekao je Banjaja.

Dotakao se naravno i odlučujućeg trenutka, kada je Martin pao u finišu.

– Martin je zaista radio dobar posao, ali mislim da je malo jače nego što je trebalo kočio u prvoj krivini. Inače je nezgodna, svaki put kada sam kočio osećao sam da prednjeg dela nema. Čim je pao, ja sam usporio kako ne bih doživeo sličnu sudbinu.

Pre dve godine upravo na Sahsenringu doživeo je sličnu sudbinu i od tada je postao dominantna sila kraljevske klase. Šta je presudilo.

– Iskustvo. Svaki put kada bih pao dobro bih analizirao situaciju i izvlačio pouke.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare