Bastijanini za SK: Koliko titula želim? Tri-četiri

Moto GP 23. jan 202316:56 22 komentara
Enea Bastijanini
Ducati Corse

Vozač Dukatija Enea Bastijanini rekao je za Sport Klub da je prelaskom u fabrički tim ostvario svoj dečački san.

Popularni Beštija je bio senzacionalan tokom prošle sezone kada je vozeći za Gresini došao do četiri trijumfa i trećeg mesta u plasmanu. Bastijanini je za to nagrađen prelaskom u fabrički Dukati, gde se pridružio šampionu Frančesku Banjaji.

Povezano:

“Ova godina je nešto potpuno novo za mene, samo je motor isti, pošto je Dukati, ali je ovo fabrički tim, a to je bio moj san otkako sam bio mali. Imam novog šefa tima, a to je Marko Rigamonti, takođe je tu i novi pristup trkama jer su tu sada i sprint trke u subotu, dok su kvalifikacije ujutro i to bi malo moglo da promeša karte, ali najvažnije je da trke dočekam spreman i motivisan. Znatiželjan sam da vidim kako će se motor ponašati tokom testiranja i takođe moram malo da promenim pristup tome jer imam mnogo novih delova koje moram da probam i cilj je da 100 odsto budem spreman za prvu trku jer je sezona preduga, ali su svi vozači konkurentni i svi će pokušati da pobede”, rekao je Bastijanini.

Na pitanje koliko će se priprema motora i pristupa trkačkim vikendima razlikovati u odnosu na to kakav je slučaj bio do sada, Beštija je odgovorio:

“Motor će biti malo drugačiji u odnosu na normalnu situaciju, što su trke, pošto će one biti kraće, a takođe odluka po pitanju pneumatika može da bude malo različita. Hajde da vidimo kako će biti u Portimau, Portimao će biti kao test za sve. Ali, možemo da izgubimo ili osvojimo bodove, to je ključno, ali videćemo. Mislim da će petak postati komplikovaniji, pošto ćemo morati da uradimo neke promene, jedan udes može da bude ključan za nedelju, a to je važno shvatiti. Ne osećam pritisak, to nije neki benefit za nas, samo želim da pokušam da dam sve od sebe i pobedim”.

Enea Bastianini
Ducati Corse

Prošle sezone smo pre prve trke pitali Bastijaninija koliko će pobeda ostvariti, a ovoga puta nas je zanimalo kojim brojem titula bi se zadovoljio – jednu već ima, i to u Moto2 kategoriji.

“Želim da osvojim tri ili četiri titule (smeh)”, rekao je Bastijanini.

Nova MotoGP sezona startuje Velikom nagradom Portugala 26. marta i moći ćete da je pratite samo na Sport Klubu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare