Kračlou najbolji posle pljuska, Fabio brži od Peka posle FP2

Moto GP 21. okt 202211:32 22 komentara
Kal Kračlou
RNF Yamaha

U petak ujutru po srednjoevropskom vremenu na programu je bio drugi slobodni trening pred trku za Veliku nagradu Malezije, pretposlednju rundu Moto GP šampionata. Najbrži na stazi „Sepang“ na drugom treningu bio je vozač RNF Jamahe Kal Kračlou, ali se po kombinovanim vremenima na čelu zadržao Južnoafrikanac Bred Binder, koji je bio najbolji posle prve sesije. Trening je obeležio prekid nastao zbog velikog pljuska u Sepangu.

Čitavu akciju iz Malezije pratite u direktnim prenosima na Sport klubu 3, SBB mreži i EON platformi.

Binder je ostvario vreme 1:59,479 na prvom treningu, a iza njega su se našli Aleks Rins i Mark Markez.

Moto GP:

Među prvom desetoricom našli su se još i Markez, Bastijanini, Mir, Martin, Kvartararo, Di Đanantonio, Marini i Beceki. Frančestko Banjaja, prvi u generalnom plasmanu, ostvario je 11. vreme, dok je Aleš Espargaro bio na veoma lošoj 20. poziciji u kombinovanim vremenima i njih dvojica trenutno nemaju mesto u drugom delu kvalifikacija.

Najbrži na drugom treningu bio je Kal Kračlou u vremenu od 2:05.710, ostavivši rivale iza sebe sa vođsvom od 0,900 sekundi. Britancu je najbliži bio Banjaja, a njih dvojicu je sledio mlađi od braće Markez.

Trening je obeležila velika kiša – zbog pljuska je sesija morala da bude prekinuta, a timovi su u tom periodu obezbedili vozačima odgovarajuće gume.

Da bi Banjaja trku pre kraja osigurao titulu, neophodno je da na Sepangu ima 11 bodova više od Kvartarara i 2 od Espargara na Sepangu – tako će sve rešiti pre finala sezone u Valensiji.

Očekuje nas dramatičan rasplet u poslednje dve trke u Moto GP sezoni – prvi u generalnom plasmanu trenutno je Banjaja sa 233 boda, a drugoplasirani Kvartararo ima 219. Treći Aleš Espargaro ima 206, a četvrti Bastijanini 191 bod.

Najbolje vreme posle drugog treninga u Moto2 konkurenciji ostvario je Španac Manuel Gonzalez iz Jamahe VR46 (2:07,8790), a u među „moto trojkama“ najbrži je bio Italijan Denis Fođa iz Lepard rejsinga (02:12,3480).

U generalnom plasmanu među „moto dvojkama“ prvi je Ogura sa 242 boda, drugi Fernandez sa 238,5, a treći Aron Kane sa 192. U ukupnom poretku u Moto3 na čelu je Isan Gevara sa 290 bodova, a daleko iza njega na drugoj poziciji nalazi se Serhio Garsija, takođe Španac i vozač Gasgas Aspar tima – osvojio je 225 bodova dosad.

Kvalifikacije za VN Malezije su na progamu u subotu rano ujutru po srednjoevropskom vremenu – a direktni prenosi vas očekuju na Sport klubu 3. Od 6.25 kreću Moto3 kvalifikacije, od 7.20 u Moto2, a od 8.15 kraljevskoj klasi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare