Dan posle testiranja, Mark Markes se opet operisao

Moto GP 29. nov 202319:58 49 komentara

Španac Mark Markes, osmostruki prvak sveta u motociklizmu, poslednjih godina ima ogromne probleme sa nizom povreda. Samo dan posle testiranja koja su obavljena u Valensiji, 30-godišnjak iz Servere ponovo je bio na operacionom stolu.

Moto GP i naredne sezone pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Markes je objavio na društvenim mrežama da je bio podvrgnut hirurškom zahvatu, ali da je sada problem rešen.

Povezano:

„U drugoj polovini sezone pasio sam od kompartment sindroma u desnoj ruci. Jutros smo rešili problem uz pomoć dr Ignasija Rođera de Onje i njegovog tima. Biću spreman za 2024. godinu“, napisao je u sredu Markes.

Šta je kompartment sindrom? Medicina ga definiše kao „reperfuzijski poremećaj izazvan ishemijskim otokom mišića, zatvorenih u gustom fascijalnom omotaču (najčešće kod podlaktice, potkolenice i butine).“

U nedelju Markes nije završio trku za Veliku nagradu Valensije, poslednju rundu Moto GP šampionata. On je posle jednog kontakta sa Horheom Martinom, koji je pokušavao da pripreti Frančesku Banjaji i osvoji titulu, izleteo sa staze Rikardo Tormo.

Sezonu 2023. Markes je završio na 14. mestu u generalnom plasmanu sa 96 bodova – bez ijedne pobede i sa samo jednim podijumom. Ponovo je imao probleme sa povredama, a svoju poslednju titulu osvojio je 2019. godine.

Markes će od naredne sezone, prvi put u Moto GP šampionatu voziti za tim koji nije Repsol Honda. U pitanju je Gresini, a u Valensiji se trofejni motociklista prvi put pojavio u novoj opremi i na testiranju je, očigledno uz povredu, završio prvi radni dan za novog poslodavca.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare