Dikson na Petronasu, Kračlou na Jamahi

Moto GP 20. avg 202115:29 4 komentara
Džejk Dikson
REUTERS/Stephane Mahe

Džejk Dikson debitovaće u kraljevskoj klasi Moto GP na Velikoj nagradi Britanije na Silverstonu kao vozač Petronas Jamahe. Kal Kračlou voziće na istoj trci za Jamahu.

Petronas Jamaha objavila je u petak da će na Velikoj nagradi Britanije na Silverstonu (27-29. avgust) Džejk Dikson imati debi u kraljevskoj klasi.

Dikson će na „svojoj“ stazi zameniti Franka Morbidelija koji se još uvek oporavlja od operacije kolena.

Na prethodne dve trke vožene na Red Bul ringu, Morbidelija je menjao Kal Kračlou koji će sada, u svetlu jutrošnje vesti o otkazu uručenom Maveriku Vinjalesu, voziti fabričku Jamahu.

„Ovo je jedinstvena prilika za Džejka da pokaže šta može da uradi i da se vidi koliki je njegov potencijal. Ne postavljamo nikakve uslove u smislu rezultata, ovo je prilika da stekne iskustvo dok Franko nastavlja oporavak“, rekao je Razlan Razali.

„Ulazak u kraljevsku klasu je oduvek bio moj san. Prilika da to uradim bar na jednoj trci i to na motoru koji sam oduvek želeo, pa još kod kuće, je zaista posebna. Biće veoma teško, ali se radujem prilici da vozim ovakav motor iako se razlikuje od svega što sam radio do sada. Nisam mogao ni da spavam jer sam samo mislio o tome. Daću sve od sebe za tim i izuzetno sam zahvalan na ovoj prilici. Želim Franku da se što pre oporavi i vrati na stazu“, poručio je Dikson.