Doviciozo se povlači posle Mizana

Moto GP 4. avg 202213:10 > 13:15 4 komentara
Andrea Dovizioso
xLorenzoxDixColax

Vozač Jamahe Andrea Doviciozo odlučio je da se penzioniše nakon trke za Veliku nagradu San Marina i Riminija, saopšteno je iz tima.

Biće to tačno godinu dana nakon što je postao član Jamahe.

Upravo je prošle godine Doviciozo vozio Jamahu u San Marinu, kada je Franko Morbideli prešao u fabrički tim.

Prvobitni planovi Andree Dovicioza bili su da ostane do kraja sezone u Moto GP šampionatu sa Jamahom, ali je nedavno ipak odlučio da završi karijeru u svojoj Italiji.

Zamena za preostalih šest trka ove sezone biće probni vozač Jamahe Kal Kračlou.

„Odlučio sam da pokušam sa Jamahom jer sam snažno verovao u ovaj projekat i u mogućnost da se dobro radi. Nažalost, poslednjih godina Moto GP se duboko promenio. Situacija je sada veoma drugačija, nisam se osećao prijatno sa motociklom i nisam bio u mogućnosti da maksimalno iskoristim njegov potencijal uprkos dragocenoj i kontinuiranoj pomoći celog tima i Jamahe“, rekao je Doviciozo i dodao:

„Rezultati su bili negativni, ali uprkos tome, ja to i dalje smatram veoma važnim životnim iskustvom. Kada ima toliko poteškoća, potrebno je da imate sposobnost da dobro upravljate situacijom i svojim emocijama. Nismo postigli željene ciljeme, ali je moja komunikacija sa tehničarima Jamahe i celim timom uvek bila pozitivna i konstruktivna, i za mene i za njih. Odnost je lojalan i profesionalan, čak i u najkritičnijim trenucima“.

Doviciozo je u karijeri vozio za Hondu, Jamahu i Dukati, a imao je 15 pobeda, 62 podijuma i sedam pol pozicija.