Dukati jedini proizvođač u Moto E od 2023. godine

Moto GP 21. okt 202116:45 1 komentar
Klaudio Domenikali, Karmelo Espeleta
Jelena Trajković

Na konferenciji za medije u Mizanu pred početak trkačkog vikenda objavljeno je da će Dukati biti jedini proizvođač od 2023. godine.

Novinarima su se u Mizanu obratili Klaudio Domenikali i Karmelo Espeleta.

„Uzbuđeni smo što ćemo ući u MotoE od 2023. do 2026. Želimo da naši inženjeri uče na najvišem nivou, kao što je slučaj sa standardnim motorima, a nema višeg nivoa od MotoE za električne motore“, ocenio je na početku Klaudio Domenikali.

„Odavno smo se odlučili za električnu mobilnost, ali smo Dorni prišli tek nedavno. Naredne sezone ćemo obaviti sva testiranja da bismo 2023. dočekali spremni. Želimo što lakši motor, uprkos tome što je električni, kao i visok nivo performansi“, nastavio je on.

„Postoji mišljenje da je električna mobilnost dosadna, ali nije takav slučaj. To je u stvari zanimljiv plan, ali je glavni problem težina, što je teško rešiti sa motorima u odnosu na automobile. Moramo da naučimo kako da smanjimo emisije gasova u celom svetu, još niko nije u mogućnosti da stvori električni motocikl, ali treba raditi na tome da budemo spremni kada se to desi. Radimo sa Audijem, ali možda i više sa Poršeom koji se mnogo više bavi električnom mobilnošću, posebno baterijama i želimo to da iskoristimo na najbolji način“, zaključio je Domenikali.

Prvi čovek Dorne takođe je izrazio zadovoljstvo zbog predstojeće saradnje.

„Projekat Dukatija ispunjava sve naše ciljeve, biće to nova era MotoE, a hvala Enerdžiki na saradnji do sada, a i onome što nas čeka dogodine“, rekao je Karmelo Espeleta.