Džek Miler: Titula je promenila Banjaju

Moto GP 15. mar 202314:42 86 komentara
Frančesko Banjaja i Džek Miler
AP Photo/Florian Schroetter

Frančesko Banaja je prošle godine osvojio svetsku titulu u Moto GP klasi, pošto je anulirao 91 bod zaostatka za Fabijom Kvartararom, iako su ga tokom sezone mnogi kritikovali da i dalje pravi previše grešaka na stazi.

Ovih dana, „Pekov“ bivši kolega iz Dukatija, Džek Miler, pružio je veoma zanimljivu priču o razvoju italijanskog asa.

„Verujem da će Peko ove godine biti jači nego prošle“, rekao je Miler. „Mislim da ga je titula mnogo promenila, sada je samouvereniji, vozi spektakularnije. Na testovima sam vozio malo iza njega i osetio mnogo više samopouzdanja i sigurnosti u upravljanju motora.“

Banjaja je predsezonske testove završio sa rekordom staze u Portimau, a posle toga je rekao da su „u ovom trenutku Dukati i Aprilija nepobedivi“, pa mnogi specijalisti ukazuju na Banjaju kao velikog favorita za titulu u novoj sezoni.

Prema Milerovim rečima, najveća pretnja Banjaji u 2023. godini doći će iz „njegovog“ Dukatija, jer će italijanski brend imati ukupno osam vozača u fabričkim i privatnim timovima.

„Ove godine ćemo videti na stazi više od jednog mnogo brzog Dukatija“, rekao je on. „Aleks Markez se veoma dobro prilagođava motociklu, Bastijanini nije beležio najbolje rezultate na testovima, ali sezona je veoma duga, biće i sprinterskih trka“.

Miler je u međuvremenu potpisao na dve godine sa ekipom Red Bul KTM Fektori Rejsing i 2023. biće mu prva sezona u ovom austrijskom timu. Novu sezonu počinje na Velikoj nagradi Portugala, 26. marta.