Espargaro: Markes je genije

Moto GP 14. jan 202213:37 komentara
Pol Espargaro
Honda Racing Corporation

Vozač Repsol Honde Pol Espargaro rekao je da nije tačna pretpostavka da Marku Markesu više odgovara Honda, već da on ostvaruje vanserijske rezultate na njoj jer je najbolji.

Povezano

Espargaro je prošle godine stigao u redove japanskog tima i bilo mu je potrebno vreme da se navikne na model RC213V, ali kako je sezona odmicala nizao je dobre rezultate. Najbolji plasman bilo mu je drugo mesto na Velikoj nagradi Emilije Romanje, što mu je ujedno i najbolji rezultat u kraljevskoj klasi.

„Nismo počeli prošlu sezonu kako smo želeli, ali to je nešto što morate da prihvatite. Radili smo od starta vredno da bismo unapredili situaciju, bilo je to teško učiniti bez Marka, ali smo uspeli u nekim poljima. Kako je vreme odmicalo, počeo sam da se osećam bolje na motoru, raslo mi je samopouzdanje, želeo sam da završim sezonu na sjajan način, ali sam se eto povredio u Valensiji. Sada se spremam drugačije, isprobavam nove stvari, treniram i više nego što bi trebalo da radi jedan vozač, ali želim da budem kao nov ove sezone, a znam i da u Hondi rade na tome da nam spreme najbolji mogući motor“, rekao je Espargaro na brifingu sa novinarim koji je organizovala Honda.

Španski motociklista je istakao da veruje da njegov tim može da ostvari dobre rezultate tokom predstojeće sezone, ali da ne želi ništa da predviđa.

„Očekivanja su velika, ali ne želim da nešto predviđam, posebno ako se desi nešto nepredviđeno. Treba da se potrudimio da nastavimo tamo gde smo stali prošle godine, da se borimo za plasman među prvih pet pozicija. Ako uspemo u tome na početku sezone, bićemo bolji kako ona bude odmicala“, naglasio je Espargaro.

Espargaro se potom osvrnuo na to da se čini da jedino Markes zna da ovlada Hondom, što potvrđuju rezultati poslednjih godina. Osmostruki svetski šampion je zbog povrede ruke propustio početak prošle sezone, ali je potom ostvario tri trijumfa, pre nego što je zbog problema sa vidom, zbog povrede koju je doživeo na treningu, sezonu završio ranije.

„Mark je genije, nije u pitanju to da mu motor više odgovara nego drugima, ne, on je najbolji. Mi svi ostali imamo skoro iste komentare, ali videćemo šta su u timu uradilipo tom pitanju. Najvažnije je da vidimo da li možemo da budemo jednako brzi na ostalim stazama kao u Mizanu i Heresu, ali svakako moramo da budemo smireni jer situacija može brzo da se promeni. To što će Mark biti prisutan tokom predsezone je izuzetno važno da bismo imali najbolji mogući motor za novu sezonu“, rekao je Španac.

Nova sezona Moto GP šampionata počinje Velikom nagradom Katara 6. marta, a prva predsezonska testiranja na programu su na stazi „Sepang“ 5. i 6. februara. Kompletnu akciju tokom ovogodišnjeg šampionata moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba.