Fantastični Martin na polu, Rosi kreće sa 10. pozicije!

Moto GP 13. nov 202114:55 > 15:40 6 komentara
Jorge Martin
GEPAxpictures xManfredxBinder

Vozač Pramaka Horhe Martin sa pol pozicije će početi Veliku nagradu Valensije. Legendarni Valentino Rosi poslednju trku u karijeri će početi sa 10. startnog mesta.

Španski motociklista četvrti put u karijeri naći će se na pol poziciji u ‘kraljevskoj klasi’. Najbolji rezultat postavio je u ‘brzom krugu’ u završnici kada je štopericu zaustavio na 1:29.936.

Interesantan je podatak o Dukatiju da je u 2021. imao bar jedan svoj motocikl u prvom redu na svakoj trci. Takođe, ovo je Dukatijev 11. pol ove sezone.

Veliku borbu vodio je sa Frančeksom Banjajom. Vozač Dukatija zaustavio je štopericu na 1:30.00 u poslednjim minutima, ali je u poslednjem krugu doživeo pad. Italijan će morati da se zadovolji drugom startnom pozicijom.

Na trećem mestu naći će se Džek Miler, koji je takođe pao u završnici treninga. Njegovo najbolje vreme bilo je 1:30.325.

U drugom startnom redu naći će se Đoan Mir, Žoan Zarko i Aleks Rins. Slediće ih Bred Binder, novi šampion Fabio Kvartararo i Takaki Nakagami.

Valentino Rosi će poslednju trku u karijeri početi sa 10. startne pozicije. Uz njega će na startu biti Franko Morbideli i Aleš Espargaro.

Vozač Repsol Honde Pol Espargaro nije vozi kvalifikacije. On je doživeo pad tokom trećeg treninga, a zbog povrede rebara i zgloba prebačen je u bolnicu.

Trka u nedelju na programu je od 14 časova, uz prenos na Sport Klubu 3.

Komentari (6)

Vidi sve komentare