FP3: Dominacija Dukatija, Morbideli upao u Q2

Moto GP 3. sep 202211:30 0 komentara
Franko Morbideli
(Photo by Hazrin Yeob Men Shah/Icon Sportswire) (Icon Sportswire via AP Images) via Guliver

Završen je treći slobodan trening pred trku za Veliku nagradu San Marina i poznato je 10 učesnika Q2 kvalifikacija, kao i ko će se boriti za preostala dva mesta kroz Q1.

Bili su solidni u petak, ali u subotnjem delu programa Dukatijevci su silovito startovali. Najbrži je bio Džek Miler sa 1:31.296 i postavio ujedno najbrže vreme čitavog vikenda. Tik iza njega sa samo 71 stotinkom zaostatka našao se timski kolega Frančesko Banjaja.

U trećoj sesiji svoje najbolje vreme postavio je šampion i lider u generalnom plasmanu Fabio Kvartararo 1:31.644, ali je to bilo dovoljno za ukupno peto vreme. Ispred njega su i dalje još jedan vozač Dukatija Enea Bastijanini i Maverik Vinjales. Ono što je najvažnije je šesto mesto Franka Morbidelija u vremenu 1:31.937, što je na kraju bilo dovoljno da se nađe na 10. mestu, što mu je omogućilo da se direktno plasira u Q2. Gubitnik je Migel Oliveira, koji je zauzeo 11. mesto i moraće da vozi Q1.

Kvalifikacije počinju u 14 časova, a pre toga na programu je četvrti slobodan trening. Svu akciju iz Mizana možete da pratite ekskluzivno na kanalima Sport Kluba, u SBB mreži i na EON platformi.