FP3: Markes pao ali ide u Q2, Fabio i Aleš na vrhu

Moto GP 11. sep 202110:59 10 komentara
xJosexBretonx

Najbrži na trećem treningu pred Veliku nagradu Aragona bio je Fabio Kvartararo, dok je drugi Aleš Espargaro, a treće mesto je zauzeo Đoan Mir.

Najbrže vreme na trećem treningu je imao Fabio Kvartararo, a njegov najbolji krug je bio 1:46.926, dok je Aleš Espargaro imao 23 hiljadita dela sekunde sporiji krug. U vrhu je bio i Đoan Mir kao i Frančesko Banjaja, a ta četiri vozača su jedina koja su vozila ispod 1:47. U Q2 će dirketno i Džek Miler, Horhe Martin, Pol Espargaro, Mark Markes, Takaki Nakagami kao i Enea Bastijanini.

U Q1 će morati Žoan Zarko, Kal Kračlou, Valentino Rosi kao i Maverik Vinjales koji prvi put vozi na Apriliji.

U početku treninga najbolje vreme je imao Džek Miler, da bi na 20 minuta do kraja Takaki Nakagami uspeo da ga skloni sa prve pozicije. Odmah iza toga Miler je pao i na treće mesto jer je Đoan Mir uspeo da napravi drugi najbrži krug.

Neko vreme je Kvartararo bio u poziciji da se nađe u Q1, ali znalo se da tako ne može da ostane. Francuz je najpre izbio na drugo pa ubrzo i na prvo mesto.

Težak momenat je imao Mark Markes koji je opet završio pokraj staze. Ovoga puta se to desilo po isteku treninga kada je višestruki svetski prvak bio na brzom krugu ali je svakako on ranije ostvario dobar rezultat zbog kog se našao na poziciji koja će ga poštedeti Q1.

Četvrti trening za Veliku nagradu Aragona gledajte na SK 2 od 13.25, dok su kvalifikacije na istom kanalu u 14.05.