Kakve kvalifikacije na Algarveu: Mark padao, Bastijaniju pol

Moto GP 23. mar 202412:37 11 komentara

U subotu ujutru na programu su bile kvalfikacije za sprint trku u okviru Moto GP šampionata, a najbrži na stazi "Algarve" bio je Enea Bastijanini, vozač tima Dukati Lenovo. Trkački vikend u Portimaou je druga runda Svetskog prvenstva u motociklizmu.

Direktan prenos Moto GP šampionata, uz komentar Srđana Ercega i Aleksandra Dankića, očekuje vas ekskluzivno na kanalu SK3, SBB mreži i EON platformi.

To je prvi pol za „Bestiju“ još od trke za Veliku nagradu Austrije 2022. godine. Videli smo i pad Marka Markeza, ali i bitku za prvi red pred start u sprintu, u kojoj je Maverik Vinjales bio uspešniji od Frančeska Banjaje.

Moto GP vikend u Portugaliji:

Bastijaniniju je za pol bilo potrebno 1:37,706, Maverik Vinjales je imao 1:37,788, a Horhe Martin 1:37,812. Frančesko Banjaja, aktuelni šampion, na svom Dukatiju imao je vreme 1:37,922.

Među desetoricom najbržih našli su se još i Džek Miler, Marko Beceki, Pedro Akosta, Mark Markez, Fabio Kvartararo i Bred Binder.

Mark Markez, je na svom Dukatiju imao i pad u Q2 u 15. krivini posle kojeg je odmah ustao i požurio ka garaži Gresinija kako bi nastavio kvalifikacije. Osmo mesto jeste razočaravajući rezultat za petostrukog Mogo GP šampiona, koji je u petak imao treće najbolje vreme u Portugaliji.

Verovatno najveći junak ovih kvalifikacija je Vinjales, koji ima gastroenteritis i u petak se nije osećao dobro. Međutim, u subotu je, uprkos evidentnoj činjenici da nije 100% spreman, uspeo da pronađe dobar ritam. Medijske obaveze posle kvalifikacija obavljao je sa maskom na licu.

Poslušajte šta su Maverik Vinjales i Enea Bastijanini rekli Jeleni Trajković po završetku trke:

Spisak direktnih prenosa u subotu na SK3:

13.05 – MotoE, prva trka

13.40 – Moto3, kvalifikacije

14.35 – Moto2, kvalifikacije

15.50 – MotoGP, sprint trka

17.00 – MotoE, druga trka

Prva trka u sezoni održana je 10. marta u Kataru, a pobedu je odneo aktuelni šampion Frančesko Banjaja.

Moto2 i Moto3 

Posle slobodnih treninga u Moto2 konkurenciji najbrži je Manuel Gonzalez uz vreme 1:41,716, a za njim slede Toni Arbolino i Alonso Lopez.

Što se tiče Moto3 konkurencije, posle dve trening-sesije izdvojio se Džoel Kelso sa 1:47,175, koji je bio brži od Davida Alonsa i Hosea Antonija Ruede.

Jelena i Darin sumiraju šta se sve u Portugalu dogodilo u petak: 

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare