Krug zatvoren – Morbideli u Pramak Dukatiju

Moto GP 18. sep 202316:40 18 komentara
Franko Morbideli
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Posle višenedeljnih najava i spekulacija, sada je i ozvaničeno – Franko Morbideli će od sledeće sezone zameniti Žoana Zarka u Pramak Dukatiju, u okviru Moto GP šampionata.  

Tako je krug zatvoren – Aleks Rins će zameniti Morbidelija u Jamahinom fabričkom timu, dok će Zarko zauzeti Rinsovo mesto u LCR Hondi.

Pročitajte i:

Morbidelijev prelazak bio je skoro pa gotova stvar, ali je odložen jer se čekalo šta će odlučiti Marko Bezeki, koji je bio primarna meta Pramak Dukatija. Ipak, Bezeki je rešio da ostane u svom sadašnjem VR46 timu, dobrim delom i zbog izvrsnih međuljudskih odnosa koje je izgradio tu.

Tako je Morbideli dobio jedno od najpoželjnijih mesta u Moto GP karavanu, i to posle dve i po ne baš najbolje sezone na Jamahi. Timski kolega biće mu Horhe Martin.

„Imam veoma dobar odnos sa Frankom, pokazao je mnogo puta da je šampion i siguran sam da će se u našem timu boriit za pozicije koje zaslužuje“, kaže šef tima Pramak Dukatija Paolo Kampinoti.

Morbideli ima 28 godina, šampion je Moto 2 šampionata i 2017. godine, a u kraljevskoj klasi ima tri pobede i ukupno šest plasmana na podijum.

Bonus video: