KTM će u Austriji potvrditi jednog vozača za 2023. godinu

Moto GP 9. avg 202212:22 6 komentara
KTM Sportmotorcycle GmbH

Direktor KTM Pit Bajrer potvrdio je da će nakon trkačkog vikenda u Austriji (19-21. avgust) biti potvrđena polovina vozača koji će u Teh3 KTM timu voziti 2023. godine.

Vozač Repsol Honde Pol Espargaro često se u medijima povezuje sa Teh3, a i sam je ta pisanja podgrejao izjavom da će „2023. voziti na dobro poznatom motoru“.

Bajrer je naglasio da je drugo mesto u Teh3 upražnjeno, a spekuliše se da bi Espargaru mogao da se pridruži Moto 2 šampion Remi Gardner. Ne treba isključiti ni Augusta Fernandesa iz cele ove priče.

„Već smo praktično doneli odluku o tome ko će sledeće godine biti jedan od dvojice vozača Teh3 tima. Drugo mesto je drfinitivno otvoreno. Razgovaramo i tražimo vozača mlađe generacije tako da moramo još malo da sačekamo. Ali, mislim do trke u Austriji, trebalo bi da bude završena bar polovina posla. Ali, sa druge strane, za mladog vozača želimo da sačekamo još malo“, rekao je Bajrer.

Iako nije potvrđeno da će Migel Oliveira i Raul Fernandez napustiti KTM, praktično se očekuje da oni budu predstavljeni kao vozači Aprilije za sledeću sezonu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare