KTM pokazao motore za 2024: Putanja ide na gore

Moto GP 12. feb 202410:35 1 komentar

KTM je u 2023. godini imao najbolju sezonu od kako je u MotoGP šampionatu. Bred Binder je bio četvrti u generalnom plasmanu i bio je najbolji motociklista koji nije vozio Dukatijev motor. Džek Miler je bio 11, dok je fabrički tim KTM završio na četvrtom mestu u konkurenciji timova.

KTM je imao sedam pobeda od 2017. godine. Bred Binder je u 2023. slavio u Češkoj i Austriji, dok je napravio i dve pobede u sprintu. Džek Miler je u toku prošle sezone, inače prve posle silaska sa Dukatija, imao jedan podijum.

Ono što je za KTM tipično jeste da napreduje iz godine u godinu.

„Putanja ide na gore. Jedanaesti, šesti, šesti i četvrti. Nemam sumnje da ćemo biti bolji od četvrtog mesta. Prošle godine je bilo i sjajno i na trenutke teško. Imao sam osećaj da smo mogli još. Ove godine možemo da napravimo razliku. Biće mi ovo deseta godina u KTM i do sad je putovanje bilo sjajno“, rekao je Bred Binder.

„2023. je bila godina učenja i rasta za mene i kao za osobu i kao za vozača. Pred kraj sezone mi je bilo baš prijatno na motociklu i mogao sam da se borim za pozicije. U KTM, što se tiče i mog angažmana u trkačkom razvijanju, nove ideje, bolje ideje, strategije i sve se odmah implementira“, dodao je Džek Miler.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare