Kvartararo: Nisam pogrešio tokom 30 krugova

Moto GP 19. jun 202219:52 4 komentara
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo bio je vidno zadovoljan svojim nastupom na Velikoj nagradi Nemačke. Francuz je ubedljivo pobedio na "Sahsenringu" zahvaljujući odustajanju Frančeska Banjaje koji sada zaostaje 91 bod za liderom.

Povezane vesti

Kvartararo je po Banjajinom izletanju rutinski slavio – trku je iza njega završio Žoan Zarko, dok je Džek Miler upotpunio podijum u Nemačkoj. Pobednik je iskoristio priliku da čestita praznik svom ocu.

„Umoran sam. Danas sam imao problema sa kašljem, nemam reči. Napravili smo dobar odluku odabirom srednje-tvrdog pneumatika na zadnjem točku – bilo je rizično, ali smo imali sreće. Srećan Dan očeva, tata!“

Trkanje u Nemačkoj je bilo izazovno po aktuelnog šampiona „kraljevske klase“, te on ne krije zadovoljstvo izvrsnom vožnjom i postignutim uspehom.

„Osećao sam se loše tokom celog vikenda, ali najvažnije je da smo ostvarili dobar rezultat. Nisam oscilirao tokom trke – kontrolisao sam razliku između Đoana i mene i završio sam trku sa velikom prednošću. To pomaže našem samopouzdanju. Nisam pogrešio tokom 30 krugova trkanja, diktirao sam tempo i pazio na zadnji pneumatik. Bila je to odlična trka iz svakog pogleda“, zaključio je vozač Jamahe.

Kvartararo je na deset ovosezonskih trka osvojio 172 boda, a najbliži pratilac mu je Aleš Espargaro iz Aprilije sa 138.

Naredna trka Moto GP šampionata na programu je od 24. juna u Asenu, a sva dešavanja iz „kraljevske klase“ pratite ekskluzivno na Sport Klubu.