Leopard želi da zameni Suzuki u kraljevskoj klasi

Moto GP 6. maj 202214:53 > 14:59 3 komentara
Denis Fođa
© 2022 Leopard Sport SA

Trostruki šampion Moto3 kategorije Leopard rejsing mogao bi da zameni Suzuki u Moto GP od naredne sezone, potvrdio je prvi čovek tima Kristijan Lundberg za Autosport.

Povezano

Početkom nedelje pojavila se iznenađujuća vest da će japanski tim na kraju sezone napustiti kraljevsku klasu, a iako se očekivalo da će uslediti zvanična potvrda ona još nije stigla. Umesto toga, Dorna, vlasnik šampionata, objavila je saopštenje u kojem je naglašeno da Suzuki ne može tek tako da odluči da napusti Moto GP pošto ima ugovor do kraja 2026. godine, kao i ostali proizvođača. U istom saopštenju je takođe navedeno da postoji veliko interesovanje nezavisnih timova, ali i proizvođača koji nisu u najjačoj klasi da zamene Suzuki ako se pojavi prilika.

Iz Leoparda poslednjih godina nisu krili želju da se pridruže najjačoj kategoriji, o čemu je i jedan od čelnika ekipe Miodrag Kotur više puta govorio za Sport Klub. To je potvrdio i Lundberg ove nedelje.

“Videćemo kako će se situacija razviti, postoji ugovor i smatram da ne može Suzuki tek tako da napusti šampionat. Videćemo, ali ako se mesto oslobodi i Bog dozvoli, a Dorna nam ga da, bićemo veoma srećni. Ceo padok zna da smo apsolutno zainteresovani i da bismo pokušali da napravimo taj korak, ali mnogo toga mora da se desi da bi se to ostvarilo”, rekap je Lundberg, koji je dodao da ukoliko Leopard zaista dobije priliku da će to učiniti kroz partnerstvo sa Aprilijom.

Tokom prošlonedeljne Velike nagrade Španije, prvi čovek Aprilije Masimo Rivola rekao je da su u redovima tog proizvođača voljni da imaju satelitski tim ukoliko se prilika ukaže.

Leopard je, inače, u Svetski šampionat ušao 2015. godine i od tada je osvojio tri titule – sa Denijem Kentom, Đoanom Mirom i Lorencom dala Portom. Luksemburški tim je imao izlet u Moto2 jedne sezone, ali se potom povukao iz nje.

Moto GP šampionat se nastavlja sledeće nedelje trkom u Francuskoj, na legendarnoj stazi u Le Manu, uz direktne prenose na Sport Klubu.