LGBT zajednica protiv Horhea Martina: Izvini se za „peško“

Moto GP 6. dec 202311:47 29 komentara
Horhe Martin
Mirco Lazzari gp/Getty Images

"Družim se samo sa jednim vozačem, a to je Aleš Espargaro, ne pretvaram se da sam prijatelj sa ostalima", rekao je Horhe Martin u jednoj popularnoj španskoj TV emisiji, u kojoj je gostovao nedugo po završetku dramatične sezone u kojoj se do poslednje trke borio sa Frančeskom Banjajom za titulu šampiona sveta.

„Ni ne pokušavam da budem prijatelj sa ostalima. Oni su moji rivali. Nije isto prestići Aleša i bilo koga drugog, zato uvek gazim gas do daske. Ili se skloni ili ću te skloniti“, govorio je o mentalitetu koji je neophodan za borbu sa ostalim zverkama MotoGP šampionata, a onda prešao granicu koja se dozvoljava u današnje vreme.

„Ne želim nikoga da uvredim, ali kod nas se zna, ko poslednji – peško“.

Nije ni završio rečenicu, a našao se na udaru javnosti. Ne samo u Španiji.

Iz Britanije su ubrzo posle ovog gostovanja vozača Pramak Dukatija stigle poruke osude i zahtevi za izvinjenje LGBT populaciji.

Novinar Sajmon Paterson napisao je na Twitteru „kako da te ne nervira kad se u 21. veku koriste prozivke i klišei iz vremena mojih roditelja“.

„Da budem iskren, nije ceo MotoGP karavan ovakav. To je daleko najtolerantniji i otvoreniji šampionat u kojem sam radio. Molim vas da ne pomislite na sekund da bi ova izjava trebalo da bude razlog da ne pratite ovaj sport“, napisao je Paterson i zatražio izvinjenje od Martina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare