Lorenco bi bio šampion na Dukatiju? On je saglasan

Moto GP 13. mar 202212:17 12 komentara
Horhe Lorenco
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Petostruki svetski šampion Horhe Lorenco izjavio je da smatra da bi njegova karijera izgledala potpuno drugačije da je ostao u Dukatiju, kao i da je izvesno ne bi završio pre nešto više od dve godine.

Povezano

Španac se povukao iz Moto GP šampionata krajem 2019, godinu dana pre isteka sa Hondom, posle teške sezone koju su obeležile povrede. Prethodno je proveo dve godine u Dukatiju, koji je odlučio da ga ne zadrži jer je njegovo prilagođavanje na Dezmodesiči potrajalo, a kada je konačno uspeo u tome bilo je prekasno.

Iako bi možda borba za titulu sa Markom Markesom 2019, kada mu je bio timski kolega, bila preveliki zalogaj, Lorenco bi imao sjajnu šansu da iskoristi odsustvo osmostrukog svetskog šampiona u prethodne dve godine i potencijalno dođe do još neke titule. Na pitanje šta on misli o tome, u intervjuu za sajt The Race, Lorenco je rekao:

„Verujem da je to čest utisak. Branim svoj stav da sam samo želeo motor na kojem bih se osećao komforno i kada bih ga dobio doneo bih i rezultate timu. To se i dogodilo. Osvojiti tri titule i pobediti na više od 40 trka nije do sreće, to je zbog nečega što taj vozač ima u sebi, talenta, kapaciteta. Bilo je samo pitanje pronalaska dobrog motora za mene. U početku je to bio motor potpuno suprotan mom stilu vožnje, ali postepeno sam mu se prilagodio, možda prekasno. Ali, generalni utisak ljudi da sam mogao da ostvarim sjajne stvari na Dukatiju i srećan sam zbog toga. Samo bih voleo da to nije utisak, već da je postalo stvarnost“, rekao je Lorenco.

Realnost za Lorenca je bila takva da je uspeo da izdejstvuje ugovor sa Hondom zahvaljujući svom menadžeru i pridruži se Markesu u španskom timu snova. Na njegovu žalost, ispostavilo se da je ta prva sezona bila kao iz košmara za njega, pošto je doživeo nekoliko povreda i nijednog trenutka nije uspeo da pronađe pravi ritam, što je dovelo i do kraja njegove karijere.

„Iskreno, voleo bih da sam ostao u Dukatiju u to vreme, 2018. godine. Zbog svega to nije bilo moguće. Prekasno sam došao do pobede i sve se promenilo, ali sam u tom trenutku mislio da će prelazak u Hondu biti sjajan. I nije bio, a onda sam se povredio u Asenu i sve se promenilo od tada. Verovatno bez povrede završio bih ugovor sa Hondom, ne znam da li sa dobrim rezultatima ili ne, a ostao bih još nekoliko godina. Ali, moglo je da bude i gore, da se ta povreda desila 10 godina ranije ne bih osvojio toliko toga ili bi rezultati bili gori. Uvek može da bude bolje ili gore, ali sam zadovoljan svojom karijerom“, naglasio je Lorenco, koji je od početka ove sezone stručni konsultant za špansku televiziju DAZN.

Moto GP šampionat nastavlja se narednog vikenda prvom trkom za Veliku nagradu Indonezije, uz direktne prenose na kanalima Sport Kluba.