Markes: Fizički sam bolje, motocikl nije pravi…

Moto GP 12. feb 202321:48 47 komentara
MotoGP com Cordon Press MotoGP via guliver images

Mark Markes je posle završenog testiranja u Maleziji rekao da se fizički bolje oseća u odnosu na prethodne dve godine u kojima je muku mučio sa povredama, operacijama... Sada je Španac spremniji, ali nije najzadovoljniji kako izgleda njegov motocikl koji je testirao na stazi Sepang.

Poslednjeg dana zvaničnog testiranja Markes je bio deseti. Vozio je na sva četiri motocikla koja je Honda donela na stazu, a kako je sam rekao to je zbog toga što tim ima novog tehničkog menadžera koji je hteo da shvati kako stvari funkcionišu pa je Mark kao čovek sa najviše iskustva na motoru u toj ekipi vozio najviše.

VESTI IZ MOTO GP

„To otežava život vozaču na testiranju. Balans motocikla je bio drugačiji. Bilo je mnogo naporno, ali nadam se da im je bilo korisno. Nekad vozač da važne podatke i važne utiske. Ali ne treba da inficira inžinjere svojim idejama. Kada sam vozio dobro vremena su bila dobra, ali daleko od najboljih. Srećniji sam zbog svog fizičkog stanjanego zbog motora“, rekao je Markes.

On je rekao da se fizički oseća bolje nego prošle godine.

„To mi je najvažnije. Shvatam kada želim da budem brži, a kada sporiji. Prošle dve godine je bilo nemoguće jer moje fizičko stanje nije bilo dobro“.

Markes je tražio od Honde da popravi stvari na motociklu, a vremena nema mnogo. Sledi test u Portimaou, što će biti poslednji pred početak sezone.

„Ovo nije motocikl za osvajanje titule. Treba mi još jedan korak. U Portimaou ne možemo da donesemo tri motora i da ih testiramo. Važno je izabrati jedan pravac, jedan motocikl. Isto je što je bilo i sa motorom u Valensiji. Isti koncept, isti problemi. Sada je vreme da se to popravi. Ne znam kako, samo dajem svoje utiske“.

Komentari (47)

Vidi sve komentare