Markes odlučuje o svojoj budućnosti do kraja meseca

Moto GP 11. sep 202318:01 72 komentara
Mark Markes
xValerioxOrigo IPAxSportx xipa-agx via Guliver Image

Osmostruki svetski šampion Mark Markes rekao je da trenutno ima tri ponude o kojima razmišlja što se tiče naredne sezone.

Pročitajte još

Španac ima ugovor sa Hondom za sledeću godinu, što uporno naglašava, ali se zbog silnih problema već duže vreme spekuliše da bi mogao da napusti tim. Prethodnih nedelja Markes je dovođen u vezu sa KTM i Gresinijem.

Vozač Repsol Honde je u ponedeljak u Mizanu testirao prototip za narednu sezonu i njegove prve impresije su daleko od dobrih. Na kraju je imao 17. vreme i bio je sekundu iza Luke Marinija iz VR46 tima.

“U pitanju je različit stil vožnje, ali su problemi manje ili više isti, tako da moramo da radimo više. Daleko smo, moramo mnogo toga da promenimo”, naglasio je Markes.

Markes je naglasio da su jedine prave razlike između njegovog sadašnjeg motora i onog za narednu sezonu šasija i geometrija, dok je pogonska jedinica ista. I dok je uspeo da umanji značaj testa obavljenog posle Velike nagrade San Marina i Riminija, mnogi ga vide kao nešto od vitalnog značaja za osmostrukog svetskog šampiona i njegove budućnosti. Španac je istakao da je sebi dao rok do trka u Indiji i Japanu da donese odluku, a da postoje tri opcije za njegovu budućnost.

“Naravno, postoji rok. Oko trka u Indiji i Japanu ću odlučiti. Postoji plan A, plan B, plan C, zapravo tri, a ne dve opcije kao što sam govorio ranije. Imam tri jasne ideje, jasno mi je šta mora da se desi za svaku, tako da ima vremena”, naglasio je Markes.

Naredna trka Svetskog šampionata biće premijerna za Veliku nagradu Indije i ona je zakazana za 24. septembar, uz direktne prenose na Sport Klubu.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare