Markes se vraća: Cilj je da se dobro osećam na stazi

Moto GP 13. apr 202113:26 > 13:57 22 komentara
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Vozač Repsol Honde Mark Markes vraća se na stazu na trci za Veliku nagradu Portugala, objavio je njegov tim.

Markes će se nakon oporavka od povrede lakta pridružiti svom timskom kolegi Polu Espargaru u Portimaou, koji je 2020. godine debitovao u kalendaru Moro GP šampionata i to uzbudljivom trkom. Tri Honde su tada završile trku među prvih 10, uključujući i Takakija Nakagamija i Stefana Bradla koji su se borili za podijum i top 5 pozicija tokom većeg dela trke.

Posle pada na trci za Veliku nagradu Španije 19. jula 2020. godine i preloma desne nadlaktične kosti, Mark Markes se suočio sa dugim oporavkom i komplikacijama nakon pokušaja da se vrati na stazu relativno brzo. Osmostruki svetski šampion je sada nakon detaljnih procena lekarskog tima dobio odobrenje da se vrati trkama.

Još jedan lekarski pregled Markes će proći neposredno pre izlaska na stazu.

„Cilj predstojećeg vikenda je da se Markes vrati takmičenju i da uspešno završi trku, bez preuzimanja nepotrebnih rizika, a sve sa ciljem da ima dobar nastavak sezone„, navodi se u saopštenju tima.

Španski motociklista je srećan što se vraća na stazu.

„Osećam se odlično zbog povratka u šampionat. Naporno smo radili kako bismo stigli do ovoga, proveli mnog osati u teretani, sa mojim fizioterapeutom Karlosom. Želeli smo da vozim i u Kataru, ali su me na kraju moji lekari savetovali drugačije. Bio sam fokusiran samo na to da slušam savete lekara, da pratim reakcije svog tela i da mogu što pre da se vratim onome što volim. Imam malo iskustva iz Portugala, ali cilj ovog vikenda je da dobro radimo i da se dobro osećam. Korak po korak, vraćamo se nazad i to je veoma dobra vest posle mnogo vremena„, rekao je Markes.

Treninzi u Portugalu voze se u petak od 10 časova, a trka je zakazana za nedelju od 14 sati. Kvalifikacije su na programu u subotu, a kompletnu akciju iz Portimaoa pratićemo ekskluzivno na kanalima Sport kluba.

 

Komentari (22)

Vidi sve komentare