Markes: Više sam patio, nego uživao

Moto GP 7. sep 202213:57 44 komentara
Mark Markes
Honda Racing Corporation

Osmostruki svetski šampion Mark Markes rekao je da nije siguran kada će moći da se vrati trkanju, pošto se u utorak vratio na svoju Hondu prvi put posle četvrte operacije ruke.

Povezano

Vozač Repsol Honde se posle 100 dana ponovo našao na protitip mašini, pošto je u međuvremenu ponovo operisan u pokušaju da reši problem sa rukom koju je teško povredio pre dve godine u Heresu.

Španac je pre nekoliko nedelja dobio zeleno svetlo lekara da se vrati treninzima, prošle nedelje je prvi put vozio motor od kraja maja, a u utorak je uzeo učešće na zvaničnim testiranjima u Mizanu. Markes je presedeo popodnevnu akciju da bi dozvolio svom telu da se oporavi pred nastavak u sredu, a iako je bio zadovoljan povratkom ističe da još nije spreman za trke.

“Kada sam izašao na stazu nisam uživao, ali sam potom počeo da uživam malo više. Rekao bih da sam više patio, nego što sam uživao prvog dana. Tako je jednostavno, čak i na predsezonskim testiranjima se mučite jer su ovi motori toliko moćni i možete da budete fizički spremni, ali motor je drugačiji. Svi su bili superbrzi jer su oni na drugačijem ritmu od mene posle trkačkog vikenda, ali sam se ja koncentrisao na sebe, na to kako vozim motor, na poziciju. Nije bilo loše. Vodio sam se svojim instinktom, posle 100 dana je tako, ne znate koliko ste brzi, ali vremena mi nisu bila loša. Ali, to nije najvažnija stvar, već ovi krugovi, a moje telo i ruka su dobro”, rekao je Markes i potom dodao, “Da sam danas vozio koliko treba za trku, bilo bi mi nemoguće da je završim. Možda bih uspeo 10 zaredom, ali 27 nikako, daleko sam od toga. U sredu ćemo razumeti jesam li napravio korak ili ne. Ponekad mora tako, da vozite nekoliko dana, a u četvrtak ili petak ćemo znati kako je moje telo to prihvatilo”.

Najbrže vreme na stazi “Marko Simončeli” ostvario je vozač Dukatija Frančesko Banjaja, u vremenu od 1:31.292 minuta, što je za šest desetinki brže od kruga kojim je njegov timski kolega Džek Miler došao do pol pozicije tri dana ranije.

Moto GP šampionat se nastavlja 18. septembra Velikom nagradom Aragona, uz direktne prenose na Sport Klubu.