Markes: Znao sam da je ovo taj dan

Moto GP 20. jun 202115:20 > 15:37 44 komentara
Marc Marquez
Jens B'ttner/picture-alliance/dpa/AP Images

Mark Markes je veoma emotivno govorio posle svoje prve pobede posle skoro dve godine u MotoGP šampionatu. On je slavio na stazi Sahsenring u Nemačkoj gde ima sada 11 trijumfa.

Mark nije imao trijumf posle skoro 600 dana. Imao je tešku povredu ruke zbog koje je propustio čitavu 2020. godinu, a iza toga mu povratak veoma teško pada. Ipak slavio je na katedrali motosporta i na svojoj omiljenoj stazi gde nema poraz.

ČITAJTE JOŠ

Istina je da je ovo jedan od najvažnijih i najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Znao sam da imam šansu. Nije bilo lako na mentalnom nivou jer dolazim iz teške situacije, sa tri nule uzastopne, ali znao sam da je ovo taj dan. Rekao sam sebi pred ovaj vikend da ću probati da se borim za bodijum, da budem blizu vodećih. Rekao sam sebi da ako uslovi budu pravi krenuću po pobedu„, rekao je Mark Markes.

On je dodao da je najviše pritiskao u trenucima kada je počinjala da pada kiša, kaže da je rizikovao kao i da ga je Migel Oliveira naterao da ide do krajnjih granica.

Teško je biti fokusiran zbog svih sećanaj koje te stižu. Sve te situacije koje su mi se desile su mi bile na umu. Ali uspeo sam opet. Bili smo u teškoj situaciji ali probaćemo da budemo na istom nivou„.

Komentari (44)

Vidi sve komentare