Martinu kriv proizvođač guma: Ovo je neprihvatljivo!

Moto GP 20. nov 202320:39 49 komentara

Pretposlednji trkački vikend Frančesko Banjaja dočekao je sa 13 poena prednosti u odnosu na Horhea Martina. Posle sprinta voženog u subotu u Kataru prednost se istopila na sedam. Ali, posle nedeljne trke, a pred završnicu sezone u Valensiji, Banjaja ima 21 poen prednosti. A moglo je da bude i gore za Martina.

Povezano

A Martin ima i objašnjenje za svoju lošu vožnju na trci za Veliku nagradu Katara i kaže – nije ga Banjaja pobedio na stazi već van staze. A kriv je proizvođač guma.

Upitan posle trke šta se dogodilo, Martin je rekao:

„Pa, ne znam. Teško je reći. Izgleda da sam zaboravio da vozim“, rekao je Martin, ali nije mogao da se suzdrži pa je nastavio:

„Mislim da je moglo da se vidi na početku, kada je guma počela da se vrti, bila je kao kamen. To se dešava kada je staza prljava, ali nije bila, ili kada je guma stara i korištena nekih 30 krugova, što nije bio slučaj jer je bila nova. Tako da pretpostavljam da možete da pogodite šta se dogodilo“.

„Šteta je u ovakvom šampionatu, nakon sjajne sezobe i napornog rada, osećam kao da su mi ukrali šansu. Mislim da sam nešto mogao da uradim, ali sada je teško“, dodao je Martin i nije se libio da konkretno okrivi Mišelin iako generalno vozači izbegavaju da to rade.

„Ja sam bio jedini vozač na stazi u svim kategorijama kome se ovo dogodilo. Tako da je sasvim sigurno bilo nešto problematično sa gumom. Posle tri kruga sam shvatio da je nemoguće da uradim ono što sam uradio na sprintu. Šteta je što nam se to dogodilo. Svakako da mislim da treba da popravimo neke stvari, ali neprihvatljivo je da pitanje titule bude rešeno zbog gume“, zaključio je Martin.

Poslednja trka sezone vozi se u Valensiji, trkački vikend počinje u petak, 24. novembra i sve ćete moći da ispratite na Sport Klubu.

Bonus video