Miler o Enei u Dukatiju: Italijan je, tri pobede, ima smisla

Moto GP 16. maj 20229:00 5 komentara
xGrahamxHoltx via Guliver image

Posle Katara i Ostina, Enea Bastijanini je još jednom stigao do najvišeg stepenika pobedničkog postolja. Mladi Italijan vozi za satelitski tim Gresini, a mnogi baš njega vide kao naslednika Džeka Milera u fabričkom Dukatiju.

Miler u svojoj drugoj sezoni u Dukatiju ima dosta problema, tek je dva puta bio na pobedničkom postolju, a najbolji rezultat mu je baš drugo mesto u Le Manu minulog vikenda. Bastijanini ima tri pobede, a to su mu jedini podijumi ove sezone pa zbog te nekonstantnosti ima tek treću poziciju u generalnom plasmanu iza Aleša Espargara i aktuelnog šampiona Fabija Kvartarara.

„Taj mali ser*nja je uspeo da dobije više od dva puta. Uvek je jak na kraju trke, dobro vozi, dobar je sa gumama i baš je dobro odradio posao. Savršena trka. Pomislio sam tek u poslednjim krugovima kako su mu počeli problemi sa gumama, ja sam probleme sa gumama imao 12 krugova“, rekao je Džek Miler posle trke.

On je kazao i da nije daleko od toga da ga Beštija zameni u fabričkom Dukatiju koji bi rado želeo dva italijanska vozača u garaži.

„Ne zna šta biste da vam kažem. Zbrojite dva i dva, on je dobio tri trke ove godine i radi sjajan posao. Italijan je tako da ima smisla“, rekao je Miler.

Italijani će za dve nedelje imati motiv više, a posebno se to odnosi na one koji voze italijanske motocikle. Voziće se u Muđelu 29. maja.