Morbideli propušta još četiri trke

Moto GP 14. jul 202113:21 3 komentara
Franco Morbidelli
REUTERS/Stephane Mahe

Vozač Petronas Jamahe Franko Morbideli propustiće usled povrede još četiri trke u Svetskom prvenstvu u motociklizmu – tim planira da se 26-godišnji Rimljanin u akciju vrati na stazi Mizano, koja je na programu 19. septembra.

Morbideli je morao da propusti trku za Veliku nagradu Holandije u Asenu pošto je pogoršao postojeću povredu noge. Italijan je odabrao da operacijom tretira prednji ukršteni ligament desnog kolena.

Moto GP:

Franko se oporavlja posle operacije i dobro napreduje. Želimo da budemo sigurni da je na 100 odsto pre nego što se vrati na stazu, tako da ne mislim da će voziti pre Mizana“, izjavio je prvi čovek Petronas Jamahe Razlan Razali.

I dalje nema zvanične potvrde, ali se očekuje da će test-vozač Petronas Jamahe za 2021. godinu Kal Kračlou zauzeti Morbidelijevo mesto.

Morbideli je u prethodnoj sezoni bio drugi u generalnom plasmanu, ali je u tekućoj sezoni imao mnogo problema, pa se nalazi na 13. mestu u ukupnom poretku.

Naredna trka u kalendaru Moto GP šampionata je na programu osmog avgusta – tada će se voziti trka za Veliku nagradu Štajerske, a direktan prenos ćete, kao i uvek, moći da pratite na kanalima Sport kluba.

Komentari (3)

Vidi sve komentare