Moto GP ima novi tim koji stiže iz Naskara!

Moto GP 5. dec 202317:16 6 komentara
Trekhaus rejsing
Aprilia Racing

Američki Trekhaus rejsing pridružiće se Moto GP šampionatu od naredne godine kao satelitski tim Aprilije, pošto je preuzeo mesto ugašenog RNF tima.

Po završetku sezone, kompanija Dorna Sports objavila je da je RNF ostao bezm mesta u šampionatu, zbog brojnih kršenja ugovora, što je uticalo na sliku o samom sportu u javnosti. To se posebno odnosilo na činjenicu da glavni sponzor tima i vlasnik većinskog udela Kriptodata nije platio sponzorstvo Velike nagrade Austrije, kao i zbog brojnih drugih dugovanja.

Pročitajte još

Poslednjih dana je bilo jasno da će američki tim ući u kraljevsku klasu kao zamena za RNF, a potvrda je stigla u utorak. Trekhaus rejsing je tim u posedu automobiliste Džastina Marksa i muzičara Pitbula, do sada se takmičio u Naskaru, u kojem je u Kup seriji ostvario pet pobeda.

Prvobitno je bilo planirano da će se Trekhaus pridružiti Moto GP šampionatu od 2025. godine, ali se zbog problema sa RNF pojavila mogućnost da se to desi ranije. Američki tim će preuzeti kompletnu ekipu koja je ugašena poslednjeg dana sezone, a naredne sezone će ga predstavljati Migel Oliveira i Raul Fernandes, koji imaju ugovore sa Aprilijom.

“Od prvog dana našeg tima imali smo viziju da unesemo entuzijazam i strast koji su neophodni da bi se izgradila jedna od najvrednijih auto-moto kompanija u svetu. Naš ulazak u Moto GP šampionat je samo jedan korak u ostvarenju te vizije”, istakao je Marks.

Džastin Marks
Aprilia Racing

Trekhaus će, inače, izvesno imati jaču vezu sa Aprilijom nego što je slučaj bio sa malezijskim timom, pošto su velike šanse da jedan od vozača dobije fabričku verziju motocikla.

Naredna sezona Moto GP šampionata startuje 10. marta Velikom nagradom Katara i moći ćete da je pratite na kanalima Sport Kluba.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare